Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nationell agenda för sjöfartsforskning och innovation – referensgruppsmöte 5 mars

5 mars, 2020 @ 3:00 e m - 4:00 e m

Vi tycker att det i mångas ögon splittrade och relativt osynliga sjöfartsområdet behöver samordnas till en helhetsbild, med en konkret nationell agenda för hållbar och konkurrenskraftig sjöfart. Och du är välkommen att hjälpa till i arbetet!

rbetet med att ta fram en nationell agenda för sjöfartsforskning och innovation är nu igång. Knappt tjugo projektdeltagare från organisationer med tung anknytning till olika aspekter av svensk sjöfart, från hela trippelhelixen mellan akademi, industri och offentlig sektor, har påbörjat arbetet med att staka ut en gemensam strategi och konkret färdplan för förbättrade förutsättningar för hållbar sjöfart och nationell konkurrenskraft.

Till vårt stöd har vi det dussintal olika strategiska initiativ på sjöfartsområdet som gjorts det senaste decenniet inom olika delområden och av olika huvudmän. Men frågan är vad dessa initiativ betyder i praktiken? Hur kan delområdena samordnas till en helhetsbild, och hur ser den konkreta agendan ut för framtidens sjöfart?

Projektets arbetsgrupp täcker visserligen en stor del av det svenska sjöfartsområdet men har förstås inte svar på alla frågor som dyker upp. Därför behöver vi vid utvalda tillfällen i projektet bredda konstellationen.

Därför bjuder vi in dig till vårt första referensgruppsmöte, som syftar till att säkerställa så komplett och mångfacetterad input som möjligt till agendaprojektet.

På mötet kommer vi i workshopform att behandla ett antal centrala frågeställningar och även ta tillfället att utbyta tankar och erfarenheter. Tillsammans ska vi försöka formulera strategiskt lämpliga rekommendationer för hur Sverige – i hela trippelhelixen – ska säkerställa en hållbar utveckling på sjöfartsområdet och samtidigt upprätthålla nationell konkurrenskraft.

Vår slutprodukt tänks bli ett dokument där befintligt strategiskt tänkande samlas ihop och konkretiseras i en agenda som också är en färdplan för sjöfartsområdet. Projektets syfte är att ge förståelse och visa på verktyg för att skapa nationella förutsättningar för agendans genomdrivande.

Vill du vara med på vårt referensgruppsmöte 5 mars klockan 13–16 på Lighthouse i Göteborg?

Vi har nu stängt anmälan till detta möte men är du intresserad av att delta, maila info@lighthouse.nu

Alla anmälda kommer att få mer detaljerad information när mötet närmar sig.

Välkomna önskar Åsa Burman verksamhetschef Lighthouse, Roger Berg forsknings- och utvecklingschef Saab Kockums, Harry Robertsson teknisk direktör Stena Rederi, Jörgen Karlsson Head of Marine Sweden ABB, Per Tunell COO Wallenius,
Fredrik von Elern verksamhetsansvarig SMTF

Details

Date:
5 mars, 2020
Time:
3:00 e m - 4:00 e m
Event Category: