Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nationell agenda för sjöfartsforskning och innovation – andra referensgruppsmötet 10 juni

10 juni, 2020 @ 1:00 e m - 3:00 e m

I vårt arbete med att ta fram en nationell agenda för sjöfartsforskning och innovation bjuder vi nu in dig som är aktör inom sjöfartsområdet i Sverige till vårt andra referensgruppsmöte. Där kommer vi att presentera vad vi hittills kommit fram till, för att därefter höra din syn på saken.

Arbetet med den nationella agendan för sjöfartsforskning och innovation har rullat på under vintern trots det märkliga världsläget. Det oväntat digitala samarbetsklimatet har inte hindrat oss från att samla sjöfartssektorn i en bredare konstellation än någonsin tidigare i strategisammanhang.

Agendan ska beskriva vad Sverige som helhet behöver göra för att utveckla sjöfarten så att detta transportslag kan bidra ytterligare till framtidens hållbara transporter av människor och gods – och samtidigt skapa och utveckla nationell konkurrenskraft. Agendan beskriver det komplexa sjöfartssystemet ur ett antal olika aspekter, där vi identifierar utmaningar och därefter rekommenderar hur dessa utmaningar ska adresseras. Målgruppen är huvudsakligen politiker och beslutsfattare, och projektets syfte är att ge denna målgrupp förståelse och verktyg för att skapa nationella förutsättningar för agendans genomdrivande.

I projektets arbetsgrupp deltar knappt tjugo organisationer med tung anknytning till olika aspekter av svensk sjöfart, från såväl akademi som industri och offentlig sektor. Även om arbetsgruppen består av många olika aktörer behöver vi nu säkerställa att vi inte missat något väsentligt och att vår agenda kommer att vara relevant för det svenska sjöfartsområdets hela bredd. Därför bjuder vi härmed in dig till vårt andra referensgruppsmöte.

Med all säkerhet kommer mötet att behöva bli digitalt. Så långt verktygen tillåter kommer vi att försöka lägga upp ett interaktivt möte där vi med hjälp av ett antal tydliga frågor vill ha dina åsikter om den form vår agenda håller på att anta.

Vill du vara med på vårt referensgruppsmöte 10 juni klockan 13–15 via länk?
Vi hoppas att vi kan få till ett välfungerande och kreativt möte som säkerställer att agendan talar för hela det svenska sjöfartsområdet.
Anmälan är nu stängd men om du vill delta, vänligen skicka ett mail till info@lighthouse.nu så återkommer vi med länk och material.

Med vänlig hälsning
• Åsa Burman, verksamhetschef, Lighthouse, asa.burman@lighthouse.nu
• Roger Berg, forsknings- och utvecklingschef, Saab Kockums, roger.o.berg@saabgroup.com
• Harry Robertsson, teknisk direktör, Stena Rederi, harry.robertsson@stena.com
• Jörgen Karlsson, Head of Marine Sweden, ABB, jorgen.x.karlsson@se.abb.com
• Per Tunell, COO, Wallenius, per.tunell@walleniusmarine.com

Details

Date:
10 juni, 2020
Time:
1:00 e m - 3:00 e m
Event Category: