Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fokusgrupp Urban sjöfart

8 juni, 2021 @ 9:00 f m - 12:00 e m

Äntligen dags! Nu bjuder vi in till ett möte för alla er som vill vara med och utveckla vattenvägens roll i den hållbara staden, med specifikt fokus på godstransport och logistik. Ambitionen var ju att starta upp en fokusgrupp för ett drygt år sedan, men sjukdom och coronapandemin kom i vägen. Nu gör vi en återstart tisdagen den 8 juni och hoppas att ni vill delta!

Bakgrunden till att Lighthouse vill formera en fokusgrupp inom urban sjöfart, med koordinering från vår medlem SSPA, är att vi vill driva området framåt och få saker att hända tillsammans med andra intressenter. Ambitionen är att det ska vara attraktivt och viktigt att delta, och att det genereras konkreta åtgärdsförslag och projektidéer samt att dessa även genomförs.

Agendan för dagen är:

– Återkoppling och summering av uppstartsmötet 2020

– Presentation av projektet Myndigheters roll för urban vattenburen logistik, en förstudie i Trafikverkets branschprogram Hållbar sjöfart som drivs av Lighthouse

– State of the art: Presentation av lyckade (och misslyckade) fall av implementering i Sverige (och Europa)

– Diskussion: Vad kan/bör myndigheter göra för att stödja användningen av urbana vattenvägar

Vi hoppas på deltagande från såväl er som deltog på det första mötet 2020 som er som inte deltog men har intresse av frågorna.

 

Välkomna att anmäla er!

Åsa Burman      &       Sönke Behrends och Martin Svanberg
Lighthouse                  SSPA

Details

Date:
8 juni, 2021
Time:
9:00 f m - 12:00 e m
Event Category: