Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Demovisning: Containerpråm till Vänersborg

7 mars, 2017 @ 10:30 f m - 2:00 e m

Ett nytt banbrytande logistikkoncept presenteras Containertransporter med pråmfartyg – första demoprojektet i Sverige – mellan Göteborg och Vänersborg

Text från Avatar Logistics:

Vänersborg växer som logistikort och industrin i närområdet ser stora möjligheter med en pråmbaserad logistiklösning till och från Göteborgs hamn. Ett pråmfartyg anpassat för Göta Älv/Trollhätte kanal kan lasta ett 50-tal containrar och logistikupplägget öppnar nya möjligheter för transportköpare i regionen. Pråmfartygets kapacitet motsvarar ett stort antal lastbilstransporter som idag trafikerar det hårt belastade vägnätet.

Äntligen testas ett logistikkoncept med inlandssjöfart i Sverige. Avatar Logistics går som första aktör från ord till handling. Välkommen att se när vår containerpråm*, i ett första demoprojekt, lossar containrar i Vänersborgs hamn. Lyssna på berörda aktörers syn på detta helt nydanande logistikkoncept. Vilka är fördelarna/vinsterna? Hur kan konceptet utvecklas? Och vilka bromsklotsar måste samhället och övriga berörda parter hantera?
Pråmtrafik är en självklarhet i region- och citylogistiken i många länder i Europa, men här i Sverige har vi ännu inte inkluderat den EU-klassade inlandssjöfarten i godslogistiken. Inlandssjöfarten är energi- och miljöeffektiv, säker, tillförlitlig och lyfter transporter från väg- och järnvägsnätet. Göta Älv/ Trollhätte kanal in i Vänern och Södertälje kanal in i Mälaren är inre vattenvägar klassade för pråmtrafik. Inlandssjöfart i dessa områden innebär stora möjligheter för ett mer miljöeffektivt och robust, svenskt transportsystem.

Se bifogad inbjudan med program samt uppgifter om hur du anmäler dig. Läs även mer om projektet.    

Attachments:

PDF icon Program och info om anmälan (PDF) (UPDAT)

Details

Date:
7 mars, 2017
Time:
10:30 f m - 2:00 e m
Event Category: